A szakácssegéd a meleg és hidegkonyhai munka során kiegészítő és segítő munkát végez. Feladata a szakácsok munkájának segítése. Napi munkatevékenységét felettesei utasítása alapján végzi. Konkrét feladatai közé tartozik a vendéglátó termelés során használt alapanyagok és nyersanyagok tisztítása és előkészítése. Zöldségeket, gyümölcsöket tisztít, pucol, darabol, szeletel és előkészíti azokat a főzéshez, sütéshez. Felelőssége a konyha tisztántartása, higiénia előírások betartása. Munkáját és feladatait minden esetben nagy odafigyeléssel és pontossággal végzi.
Szakmai bizonyítvány
600 óra /Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat./
A részszakma megszerzésére irányuló képzés teljesítése.
Projektfeladat
A vizsgafeladat megnevezése: Gyakorlati feladat