• Pincérsegéd

A Pincérsegéd részszakma leírása

Munkaterület, munkakör leírása

A pincérsegéd a különböző vendéglátóipari tevékenységeket folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben segéd feladatokat lát el. A Pincér–vendégtéri szakember munkáját segíti, előkészítő és befejező műveleteket lát el. Az étterem berendezését, a terítés előkészületi tevékenységeit, a terítést, az ételek-italok felszolgálásához köthető egyéb előkészületeket végez. Rendezvények esetén, a helyszínt berendezi, az eszközöket előkészíti, segédkezik a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Munkaterülete jellemzően állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Alapszinten ismeri a hazai és nemzetközi italkínálatot, részben tisztában van a hazai és nemzetközi vendéglátóipari trendekkel, és az ételkészítési alaptechnológiákkal. Folyamatosan képezi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.

A képzés megkezdésének feltételei

Iskolai előképzettség
alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat
szükséges
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat
szükséges
Megszerezhető dokumentum típusa

Szakmai bizonyítvány

Tervezett időtartam

600 óra /Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat./

Szakmai vizsgára bocsátás feltételei

A részszakma megszerzésére irányuló képzés teljesítése.

Vizsga részei

Projektfeladat
A vizsgafeladat megnevezése: Turizmus-vendéglátás ágazati alapvizsga gyakorlata

A): Konyhatechnológiai tevékenység
B): Cukrászati termékkészítés
C): Értékesítési tevékenység
D): Portfólió készítése