• Élelmiszer-eladó

Az Élelmiszer-eladó szakképesítés leírása

Munkaterület, munkakör leírása

Az Élelmiszer-eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Kreatívan, ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket. Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait. Ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási eljárásokat. Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Biztosítja az élelmiszer értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést. Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéről.

A képzés megkezdésének feltételei

Iskolai előképzettség
alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat
szükséges
Megszerezhető dokumentum típusa

Képesítő bizonyítvány

Tervezett időtartam

80 óra /Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat./

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított Tanúsítvány.

Vizsga részei

Írásbeli vizsga

A vizsgafeladat megnevezése: Áruforgalom lebonyolítása

Projektfeladat

A vizsgafeladat megnevezése: Kereskedelmi helyzetgyakorlat