• Húskészítmény
    gyártó

A Húskészítmény gyártó részszakma leírása

Munkaterület, munkakör leírása

Alapanyagok mennyiségi-, minőségi átvételét, vizsgálatát, dokumentálását végzi a másodlagos húsfeldolgozás folyamatában. Félkész- és késztermékek átadását végzi. A húskészítmény gyártás során előkészít, mér, aprít, gépeket anyaggal, termékkel kiszolgál, leszed, felrak, összegyűjt, egyszerű részműveletet végez. Ismeri a technológiai műveleteknek a termék minőségére gyakorolt hatását. Szakszerűen és biztonságosan üzemelteti az egyszerűbb húskészítmény-gyártó gépeket és berendezéseket. Melléktermékeket gyűjt, osztályoz, szállít és kezel, az előírások betartása mellett. A technológiai műveleteket vezetői irányítás és felügyelet mellett önállóan végzi. Ismeri és betartja a higiéniai, minőségbiztosítási, munkavédelmi, tűz- és környezetvédelmi előírásokat.

A képzés megkezdésének feltételei

Iskolai előképzettség
alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat
szükséges
Megszerezhető dokumentum típusa

Szakmai bizonyítvány

Tervezett időtartam

240 óra /Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat./

A szakmai vizsgára bocsátás feltételei

A részszakma megszerzésére irányuló képzés teljesítése.

Vizsga részei

Projektfeladat

A vizsgafeladat megnevezése: Húskészítmény gyártó projektfeladat