• Csokoládétermék
    gyártó

A Csokoládétermék gyártó részszakma leírása

Munkaterület, munkakör leírása

Az édesipari termékek közül töltött- és töltetlen táblás csokoládékat és üreges csokoládékat, bonbonokat, csokoládé drazsékat készít. Munkája során technológiai, illetve termelési számításokat végez. Átveszi, raktározza és előkészíti a gyártáshoz szükséges nyersanyagokat. A termékek előállítása során beállítja és kezeli a gépeket, berendezéseket és az eszközöket. A csokoládétermékek félkész és késztermékeit készíti a technológiai utasításoknak megfelelően, majd ezeket csomagolja és szakszerűen tárolja. Alapvető minőségbiztosítási vizsgálatokat végez a nyersanyagokon és a termékeken. A termeléssel kapcsolatos dokumentumokat a minőségbiztosítási rendszerek előírásai szerint a saját felelősségi körében vezeti. Munkája során betartja az üzem munkavédelmi és higiéniai szabályait, és környezettudatosan kezeli a képződő hulladékokat.

A képzés megkezdésének feltételei

Iskolai előképzettség
alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat
szükséges
Megszerezhető dokumentum típusa

Szakmai bizonyítvány

Tervezett időtartam

320 óra /Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat./

A szakmai vizsgára bocsátás feltételei

A részszakma megszerzésére irányuló képzés teljesítése.

Vizsga részei

Projektfeladat

A vizsgafeladat megnevezése: Csokoládétermékek készítése